Avocadoæggekage med spinat og persille

Avocadoæggekage med spinat og persille af Thomas Rode
Serveringer 4
Ingredienser
  • 3 avocado
  • 1-2 tsk saltkrystaller
  • 1/2 tsk karry
  • 8 æg
  • 1 økologisk lime (skal og saft)
  • 1/2 bundt bredbladet persille, vasket og plukket (½ bundt = ca. 75 gr)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 bk spæd vasket spinat (½ bk = ca. 75 gr)
  • 4 tbsp Stay Strong skyr naturel
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180°.

  2. Halver avocadoerne, fjern stenene og befri kødet fra skallerne ved hjælp af en ske uden at ødelægge dem.

  3. Drys saltkrystaller ud på bunden af en lille stegepande, gerne slip-let. (Se evt. TIP).

  4. Tænd for blusset. Drys 4 af de 6 halve avocadoer med karry og tryk dem ned i saltkrystallerne.

  5. Steg dem gyldne på skærefladen.

  6. Blend æg, skyr, limesaft og limeskal, de resterende 2 halve avocadoer og persillen så glat og ensartet grøn som muligt. Smag til med salt og peber.

  7. Drys spinaten ud over avocadoerne på panden, inden du hælder æggemassen over avocadoer og spinat og sætter panden i ovnen 8-10 minutter.

  8. Tjek om den er klar, ved at ”ryste” lidt i panden så du kan se om æggemassen er stivnet, ellers bag den lidt længere, til den er fast. PAS PÅ ikke at brænde fingrene på håndtaget.

  9. Vend æggekagen ud på en tallerken og værsgo.

Tip

Hvis du ikke har en ny stegepande med god slip let belægning, så gør følgende:
Klip et stykke bagepapir ud, så det passer i bunden af panden.
Læg det på panden, drys saltkrystaller på og følg opskriften videre.

Se opskriften på vores hjemmeside: https://stjernemad.dk/opskrift/avocadoaeggekage-med-spinat-og-persille/