Skyl risene i koldt vand, til vandet er helt klart, hvorefter de står i blød i en time.
Skær brystflæsket i så tynde skiver som muligt.
Skær løgene i tynde skiver.
Riv ingefæren.
Sæt risene over i riskoger eller på blus cirka en halv time før, du skal spise. Du skal bruge cirka 250 gr vand til 300 gr udblødte ris, hvis du bruger riskoger. Hvis du koger i en gryde, skal du bruge mindre vand end normalt, da risene har suget meget ved at stå i blød.
Brun flæsket af i en gryde eller på pande. Det er vigtigt ikke at
røre for meget i det, så temperaturen ikke falder. Tilsæt løgene og
salt og rør rundt.
Sæt låg på gryden, og lad løgene falde sammen. Når de har smidt væsken, tages låget af, og løgene karamelliseres til de bliver let gyldne.
Tilsæt sukker og soya, og smag til med friskrevet ingefær og salt.
Kog løgene og flæsket ind, til der ikke er noget væske tilbage i gryden.
Risene anrettes nederst i en skål, derefter lægges flæsk og løg oven på.
Til slut pyntes der med snittede purløg, ristet løg og en rå æggeblomme.
Lille ret til 4 personer på skolen eller hovedret til 2 personer hjemme.