Kylling i cornflakes med ristet kål dip

Serveringer 4
Ingredienser
    Kylling
  • 600 g dbenet kyllingeoverlår (Økologisk)
  • 2 dl yoghurt
  • 1 lime (saften)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Dip
  • 100 g grønkål
  • 1 spsk olie
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl mayonnaise
  • 1/2 syltet drueagurk
  • 5 g kapers
  • Lidt estragon
  • 1/2 clove hvidløg
  • Salt og peber
  • Stegning og anretning
  • Olie til at stege kyllingen i
  • 1⁄2 pakke cornflakes
Instruktioner
    Kylling
  1. Del kyllingen i mindre stykker/tern.

  2. Rør yoghurten sammen med de tørre krydderier, limesaft og salt/ peber.

  3. Vend kylling og marinade sammen og lad det hvile ved stuetem- peratur, mens du laver dip.

  4. Dip
  5. Vask og tør grønkålen. Pluk bladene af stilkene. Rist den plukkede grønkål på en varm pande i lidt olie. Den må gerne få noget farve. Træk det til side og lad det køle ned.

  6. Kom resten af ingredienserne til dip i en blender sammen med kålen. Kør det til nogenlunde glat konsistens. Smag til med salt og peber. Sæt dressingen på køl og den er klar til servering.

  7. Stegning og anretning
  8. Varm olien op til 180°. (Brug gerne en frituregryde, ellers pas meget på, varm olie er farligt!)

  9. Knus cornflakesflagerne i en skål med hænderne, så de bliver finere. Det må ikke blive til ren pulver, men det må heller ikke være for groft.

  10. Tag kyllingestykkerne op af yoghurten (lad endelig noget yoghurt forblive på kyllingen) og panér dem i cornflakes.

  11. Fritér dem et par stykker ad gangen, i ca. 5 min i olien og dryp dem derefter af på et stykke køkkenrulle eller lignende.

  12. Krydder med salt og servér med dippen.