Skær rødderne af, lad evt. 10 centimeter af toppen blive på, hvis din selleri er friskhøstet. Skyl og skrub knolden meget grundigt.
Placér sellerien i en egnet bradepande, pensl med olivenolie og drys med salt.
Steg selleriknolden en time i en 175° varm ovn.
Vask og skræl sellerien.
Kom æggeblommen op i en røreskål og pisk den lidt sej i konsistensen sammen med salt, sennep og eddike. Tilsæt olien dråbevis. Det vil sige, hæld et par dråber i skålen og rør godt.
Hæld et par dråber mere i skålen og rør godt igen. Fortsæt på denne måde til du kan se at det ligner mayonnaise. Herefter kangradvist tilsættes mere olie imellem hver gang du rører rundt til duhar en passende konsistens.
Denne ret tager udgangspunkt i en af de helt klassiske grønsagsretter i det franske bistrokøkken, nemlig ’Céleri-Rémoulade’.
Det er såmænd bare rå selleri vendt med en skarp mayonnaise.
Det smager forrygende.
Her fungerer groft revet selleriknold som garniture til en helstegt selleri.