Stegt selleriknold med bladselleri og selleri-remoulade af Jens Vestergaard

Stegt selleriknold med bladselleri og selleri-remoulade

Serveringer: 4

Ingredienser

Stegt selleriknold

Selleri-remoulade

Pynt

Instruktioner

Stegt selleriknold

  1. Skær rødderne af, lad evt. 10 centimeter af toppen blive på, hvis din selleri er friskhøstet. Skyl og skrub knolden meget grundigt.

  2. Placér sellerien i en egnet bradepande, pensl med olivenolie og drys med salt.

  3. Steg selleriknolden en time i en 175° varm ovn.

    Imens laves selleri-remouladen.

Selleri-remoulade

  1. Vask og skræl sellerien.

  2. Mayonnaise kan skille, hvis olien røres i for hurtigt. For at undgå dette, tilberedes mayonnaisen på følgende måde:

    Kom æggeblommen op i en røreskål og pisk den lidt sej i konsistensen sammen med salt, sennep og eddike. Tilsæt olien dråbevis. Det vil sige, hæld et par dråber i skålen og rør godt.

    Hæld et par dråber mere i skålen og rør godt igen. Fortsæt på denne måde til du kan se at det ligner mayonnaise. Herefter kangradvist tilsættes mere olie imellem hver gang du rører rundt til duhar en passende konsistens.

    Justér evt. smagen med lidt mere salt. (+ sennep/eddike?) Riv den rå selleriknold groft, vend mayonnaisen i og smag til igen. Servér “remouladen” ved siden af den helstegte knold, skær for ved bordet. Pynt med bladselleri.

Tip

Denne ret tager udgangspunkt i en af de helt klassiske grønsagsretter i det franske bistrokøkken, nemlig ’Céleri-Rémoulade’.

Det er såmænd bare rå selleri vendt med en skarp mayonnaise.

Det smager forrygende.

Her fungerer groft revet selleriknold som garniture til en helstegt selleri.