stjernemad.dk
  • Opskrifter
  • Stjernekokke
  • Download bog

Stegt selleriknold med bladselleri og selleri-remoulade

By Jens Vestergaard on 05/09/2023
Se opskriften Udskriv opskrift
Stegt selleriknold med bladselleri og selleri-remoulade af Jens Vestergaard

Stegt selleriknold med bladselleri og selleri-remoulade af Jens Vestergaard
Udskriv opskrift

Stegt selleriknold med bladselleri og selleri-remoulade

Kok: Jens Vestergaard
Serveringer: 4

Ingredienser

Stegt selleriknold

Selleri-remoulade

Pynt

Instruktioner

Stegt selleriknold

  1. Skær rødderne af, lad evt. 10 centimeter af toppen blive på, hvis din selleri er friskhøstet. Skyl og skrub knolden meget grundigt.

  2. Placér sellerien i en egnet bradepande, pensl med olivenolie og drys med salt.

  3. Steg selleriknolden en time i en 175° varm ovn.

    Imens laves selleri-remouladen.

Selleri-remoulade

  1. Vask og skræl sellerien.

  2. Mayonnaise kan skille, hvis olien røres i for hurtigt. For at undgå dette, tilberedes mayonnaisen på følgende måde:

    Kom æggeblommen op i en røreskål og pisk den lidt sej i konsistensen sammen med salt, sennep og eddike. Tilsæt olien dråbevis. Det vil sige, hæld et par dråber i skålen og rør godt.

    Hæld et par dråber mere i skålen og rør godt igen. Fortsæt på denne måde til du kan se at det ligner mayonnaise. Herefter kangradvist tilsættes mere olie imellem hver gang du rører rundt til duhar en passende konsistens.

    Justér evt. smagen med lidt mere salt. (+ sennep/eddike?) Riv den rå selleriknold groft, vend mayonnaisen i og smag til igen. Servér “remouladen” ved siden af den helstegte knold, skær for ved bordet. Pynt med bladselleri.

Tip

Denne ret tager udgangspunkt i en af de helt klassiske grønsagsretter i det franske bistrokøkken, nemlig ’Céleri-Rémoulade’.

Det er såmænd bare rå selleri vendt med en skarp mayonnaise.

Det smager forrygende.

Her fungerer groft revet selleriknold som garniture til en helstegt selleri.

Ovnbagt knoldselleri med rosmarin og ristede valnødder af Jan Hurtigkarl

Ovnbagt knoldselleri med rosmarin og ristedevalnødder

Forrige
En hyldest til den kendte bagekartoffel med smørsauteret porre af Daniel McBurnie

En hyldest til den kendte bagekartoffel med smørsauteret porre

15 min.
Næste

Share
PreviousEn hyldest til den kendte bagekartoffel med smørsauteret porre
NextOvnbagt knoldselleri med rosmarin og ristedevalnødder
© 2023 Stjernemad.dk
  • Opskrifter
  • Stjernekokke
  • Download bog