Grillet kyllingespyd med græskar, soya & æggeblomme

Ingredienser
    Kyllingespyd
  • 800 g hakket kylling
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 spsk panko (japansk grov rasp)
  • Salt og peber
  • Bambusspyd
  • Græskar - sellerimos
  • 1 græskar
  • 1 selleri
  • 1 clove hvidløg
  • Salt og peber
  • 100 g smør
  • Fennikelsalat
  • 1 fennikel
  • 1 citron
  • Soyadip
  • 1 lime
  • 4 cm revet ingefær
  • 4 dl soja af høj kvalitet
  • æggeblommer (1 per person)
Instruktioner
    Kyllingespyd
  1. Kyllingekødet røres med løg, salt, peber og pankorasp.
    Form omkring spyd og grill dem/steg dem på grillpande ca. 3 min på hver side.

  2. Græskar - sellerimos
  3. Skræl græskar og selleri, skær det i mindres stykker og vend det sammen med hvidløgsfeddet, med lidt olie og salt og peber. Bag det i ovnen ved 170° i 25 min, tag det ud af ovnen tilsæt smør og “mas” græskar og selleri med en ske til en grov mos.

  4. Fennikelsalat
  5. Snit fennikel helt fint i hånden eller brug en mandolin (- pas på nallerne).

  6. Vend fennikel med citronsaft.

  7. Soyadip
  8. Riv ingefær og limeskal i sojaen, smag til med limesaft og fordel det i 4 skåle.

  9. Del æggene og læg forsigtigt blommen ned i sojaen (en til hver).

  10. Anret kyllingespyd og mos på en tallerken. Top med fennikelsalaten, dyp i soja.

    Velbekomme :-)

Tip

Lille ret til 8 personer på skolen eller hovedret til 4 personer hjemme

Se opskriften på vores hjemmeside: https://stjernemad.dk/opskrift/grillet-kyllingespyd-med-graeskar-soya-aeggeblomme/