Grøn ærtesuppe med karrycreme og bacon

Grøn ærtesuppe af Jesper Koch

Serveringer 4
Ingredienser
  • 2 clove hakket hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 30 g smør
  • 3 spsk hvid balsamico eller hvidvinseddike
  • 450 g frosne ærter
  • 1/2 l hønsefond (= 1/2 l Vand + 2 bouillonterninger)
  • 1 pinch cayennepeber
  • 100 g bacon i tern
  • 1 dl creme fraiche (38%)
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk karry
  • Lidt friske ærter til pynt
  • 3 spsk mandler
  • 1 tsk smør
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • citronsagt
  • Salt og peber
Instruktioner
  1. Sauter, hvidløg, skalotteløg og smør sammen i et par minutter.

  2. Tilsæt eddike og lad den koge væk

  3. Tilsæt ærter, hønsebouillon og cayenne og lad det simre 10 minutter.

    Blendes derefter helt glat i foodprocessor.
  4. Steg baconen sprød på en pande.

  5. Bland creme fraiche, fløde, salt og karry og pisk det stift med elpisker.

  6. Bælg de friske ærter til pynt.

Tip

Læg lidt friske ærter i bunden.
Læg bacon ovenpå
Lav et “æg” (ligesom en kugle is) af karrycremen, med en varm ske.
Hæld forsigtigt den varme suppe rundt om karrycremen.

Se opskriften på vores hjemmeside: https://stjernemad.dk/opskrift/groen-aertesuppe-med-karrycreme-og-bacon/