Om opskriften siger Christian Puglisi:
”Som barn hadede jeg leverpostej, og stadig den dag i dag er det ikke min favorit spise. Men min søn elsker det og jeg elsker at lave det sammen med ham for det er sjovt at pille ved leveren og hakke det. Så er leverpostej noget som rigtigt mange danske børn spiser og det er noget af det sundeste man kan få. Så det bør være en del af alle hjemmekøkkener og skolekøkkener.
Denne opskrift er ret simpel, og jeg bruger rådyrlever da jeg er jæger, og på den måde samler en del lever sammen. Men andre typer lever kan være fint, det er dog svinespæk der er i opskriften.”
Leverpostej
Ingredienser
Ingredienser
Instruktioner
-
Frigør leveren for sener og skær lever og spæk i tern på ca. 2 x 2 cm.
-
Kør det gennem kødhakkeren på den groveste plade og igen gennem den fine hvis du ønsker leverpostejen lidt mere fin i konsistensen.
-
Pil hvidløg og løg og hak det fint. Hak også ansjoserne.
-
Rør den hakkede lever og spæk sammen med mel, salt, krydderier, hvidløg, løg og ansjoser. Brug en køkkenmaskine som en Kitchen Aid eller lign. Tilsæt så æggene der er blevet slået ud og til sidst mælken under omrøring til det hele er samlet fint.
-
Fordel leverpostejen i små forme og bag dem i vandbad ved 200° i ca. 25 minutter
-
Tjek om leverpostejen er helt klar enten med et termometer (over 65°) eller også med en kødnål. Sæt den ned i leverpostejen i et par sekunder og mærk om nålen er varm. Det er nemmest at gøre på underlæben - men pas på - 65°er varmt.
-
Lad leverpostejen køle lidt ned og spis den så på rugbrød, med agurk, syltede rødbeder eller bare som den er.
Tip
Leverpostej egner sig godt til at fryse, inden den bliver bagt.
I så fald bages leverpostejen på samme måde, men direkte fra frossen tilstand.
I vandbad, ved 200°, i ca. 55 minutter.
Vandbad
Det vil sige at leverpostejen står i et lille fad eller i en lille gryde hvor man hælder varmt vand op til kanten inden man sætter den i ovnen.