Jeg har spurgt kokkene om de ville komme med en opskrift til skolebørnene i Danmark.

Det skal være billigt og hurtigt. Ellers har de haft frie rammer.

Det er en kæmpe ære, at alle disse stjernekokke har ønsket at være med til at gøre det lidt sjovere for jer at lære at lave mad i skoletiden.

Kokkene, som alle kvit og frit har lavet opskrifterne, har det til fælles, at de arbejder i den allerøverste elite inden for mad i verden.

Det er svært, næsten umuligt at nå dertil, så I skal vide, at hver og en af dem har knoklet i årevis for at nå dette mål. Deres indsats svarer til, at de hver især har vundet OL eller VM, hvis madlavning var en sportsgren.

Kokkene kommer ikke med opskrifter på kompliceret eller dyr mad, som de laver på deres restauranter, men på mad der er billig og hurtig. Ellers kan det jo ikke lade sig gøre i skolerne, og det ved de.

Men de har alle lagt energi i at overveje, hvad skolebørn kan have glæde af at lære i et køkken, og hvad de selv kan lide at spise.

Anita Klemensen

Brian Mark Hansen

Christian F. Puglisi

Christoffer Norton

Dak Wichangoen

Daniel McBurnie

Erwin Lauterbach

Francis Cardenau

Jan Hurtigkarl

Jens Vestergaard

Jesper Koch

Jonas Mikkelsen

Jonathan Berntsen

Kamilla Seidler Trebbien

Kenneth Toft-Hansen

Mads Battefeld

Mette og Rainer Gassner

Per Thøstesen

Rasmus Kofoed

René Mammen

Søren Gericke

Søren Jakobsen

Theis Brydegaard

Thomas Herman

Thomas Rode

Wassim Hallal

Super projekt! -Hermed en opskrift vi selv nyder en gang imellem til personalemad.
Jonathan Berntsen – The Samuel

Vi vil gerne komme med en opskrift.
Mette & Rainer Gassner – Ti Trin Ned

Jeg er helt enig i din approach og er selv varm fortaler for relevant madundervisning. Derudover må jeg tage hatten af for dit engagement, da jeg jo mener, at det er et politisk ansvar at putte intelligent læring på skemaet, men det skib er vist sejlet, så fedt du selv tager opgaven på dig! Jeg vil gerne byde ind med en ret med couscous, da det er nemt, hurtigt, sundt og velsmagende.
Ha’ en dejlig dag.
Kamilla Seidler Trebbien – LOLA

Det vil jeg gerne. ☺
Jonas Mikkelsen – Hotel Frederiksminde

Det vil vi da super gerne være med til. -Hvornår skal du havde den klar og skal der laves billeder til den og er der noget med sæsoner vi skal ramme?
Christoffer Norton – Restaurant Domestic

Mega fed ide, jeg vil være stolt at kunne bidrage med en opskrift til bogen…
Du siger bare, hvad du skal bruge og hvornår du skal bruge det fra mig…
Ærbødigst. Brian Mark – Søllerød Kro

Du kan regne med en opskrift, som jeg mener kan udfordre og glæde børn –
Hi Erwin – Lumskebugten

Det lyder som en god udfordring. Det vil vi meget gerne være med til.
Husker kun pandekager og burger fra min tid i hjemmekundskabs timerne 😉
Mads – Anaba Sushi

Jeg er meget gerne med.
Kh Theis Brydegaard – Alchemist

Merci pour ton mail, oui je veux bien faire une recette. Un joli projekt du gør 🙂 glæde mig til at hører fra dig 🙂
KH Francis

Tak for mailen, jeg vil meget gerne være med.
Anita Klemensen

Det vil jeg gerne – Lad mig høre hvordan vi tager den derfra.
Christian F. Puglisi

Ok herfra…..
Jesper Koch

Tak for din mail og fordi du tænkte min vej. Det lyder som et skønt projekt og det vil jeg naturligvis gerne.
Thomas (Herman)

Super idé!! -Jeg er klar!
BH Jens (Vestergaard)

SUPER, JA TAK Ringer til dig senere.
Søren Gericke

JA. Hvis det bare er en enkelt opskrift, kan du godt sætte mig på!
Thomas Rode

Jeg vil gerne være med.
Hilsen Per – Bistro Bohème

Det lyder som en god ide, og det skal vi nok finde ud af.
Søren Jakobsen – Restaurant Gastromé

Jeg er altid frisk..
Så du kan bare skrive mig på listen…
Kenneth Toft-Hansen – Svinkløv Badehotel

Tak for det, vi er med
Hilsen Wassim – Frederikshøj

Tak for buddet, fantastisk idé!
Det tænker jeg sagtens vi kan finde ud af
Daniel McBurnie – Restaurant Lyst

Det lyder som et fedt projekt det vil jeg super gerne være med til!
René – Substans

Jeg vil gerne være med i projektet
En rigtig god ide som det glæder mig at deltage i
Jan Hurtigkarl

Ja det vil jeg da gerne. Du har ret….det starter sgu’ med børnene 💪
Jeg tænker en opskrift på forårsruller med thai “ketchup”….masser af grønt som kan varieres efter sæson.
Hvad siger du til det?
Dak

Rasmus suggests we share his recipe for bean hummus with grilled vegetables.
Have a lovely evening and good luck with your project.
Geranium

3 Michelinstjerner

Rasmus Kofoed

2 Michelinstjerner

Francis Cardeneau
Jens Vestergaard
Theis Brydegaard
Wassim Hallal

1 Michelinstjerne

Anita Klemensen
Brian Mark Hansen
Christian F. Puglisi
Christoffer Norton
Dak Wichangoen
Daniel McBurnie
Jan Hurtigkarl
Jesper Koch
Jonas Mikkelsen
Jonathan Berntsen
Mads Battefeld
Mette og Rainer Gassner
René Mammen
Søren Jakobsen
Thomas Herman
Thomas Rode

Grøn Michelin Stjerne

Theis Brydegaard
Jonas Mikkelsen
Christoffer Norton
Daniel McBurnie

Bocuse d’or

Brian Mark Hansen (GULD i 2023)
Francis Cardenau (Præsident og coach)
Jesper Koch (Repræsentant 2001)
Kenneth Toft-Hansen (Repræsentant i 2015 GULD i 2019)
Rasmus Kofoed (2005-bronze/2007-sølv/2011-GULD)

Worlds Best

Rasmus Kofoed (Nummer 2 i 2021) (Nummer 1 i 2022)
Kamilla Seidler Trebbien (Female chef in Latin America 2016)

Det Danske Gastronomiske Akademi

Christian F. Puglisi 2017
Erwin Lauterbach 2016
Francis Cardenau 2001
Jan Hurtigkarl 1981+2016
Jens Vestergaard 2003
Jesper Koch 2004
Kamilla Seidler Trebbien 2015
Søren Gericke 2016
Thomas Herman 2005
Thomas Rode 2005

Masterchef-dommer

Dak Wichangoen
Jesper Koch
Thomas Herman

Kokkenes kok

Erwin Lauterbach 2006
Francis Cardenau 2007
Jan Hurtigkarl 1983
Jesper Koch (Årets kok 1999+2000) (Hædersdiplom 2020)
Kenneth Toft-Hansen 2019
Per Thøstesen 2015 – Bestyrelsesmedlem
Rasmus Kofoed 2011
Søren Gericke 2004
Anita Klemmensen – Bestyrelsesmedlem

Michelin er en international guide
Michelin er den ældste og mest velansete guidebog for restauranter i verden.
Den blev startet i år 1900 i Frankrig, og var i starten mest tænkt til lastbilchauffører, der med guidens hjælp kunne finde nogle gode steder at spise når de kørte rundt med varer.

Guiden har altid været en lille rød bog, og det er den stadig, samtidig med at den selvfølgelig er i digital version på nettet.

Michelinstjernen ligner faktisk ikke en stjerne, men mere en rød sekskløver.
Guiden udkommer hvert år, både med nye stjerner, og med steder der mister stjerner.

I dag er der restauranter i hele verden der er tildelt 1*, 2** eller 3*** Michelin-stjerner. Disse restauranter er næsten umulige at få bord på, da folk rejser langt for at smage maden. Der er en meget hård konkurrence i branchen og det er en usædvanlig stor ære at blive optaget i guiden. Siden 2020 har guiden også uddelt en grøn stjerne til restauranter der gør en forskel for bæredygtighed og arbejder mod madspild.

I Danmark har vi i år

2 restauranter med 3***stjerner,
7 restauranter med 2**stjerner og
19 restauranter med 1*stjerne.

Desuden 7 restauranter med en grøn*stjerne

I bogen medvirker tilsammen
15 kokke der har eller har haft 1*stjerne, som betyder virkelig godt
4 kokke der har eller har haft 2** stjerner, som betyder en omvej værd
1 kok der har 3*** stjerner, som betyder en rejse værd
4 kokke der har en grøn Michelinstjerne

Bocuse d’or er en international konkurrence
Bocuse d’or er det uofficielle verdensmesterskaber for kokke. Det blev startet i Frankrig i byen Lyon i 1983 af den store franske mesterkok Paul Bocuse.

Det er en konkurrence der løber af stablen hvert år og den strækker sig over 2 dage. Hvert år dyster en masse lande om at blive udtaget til konkurrencen, lidt som du nok kender det fra MGP. De 24 lande der kommer med, stiller med en kok (+ team) og en dommer.

Danmark har deltaget 19 gange og vundet guld 3 gange, sølv 4 gange og bronze 1 gang.

I bogen medvirker alle 3 guldvindere, og den ene har også vundet både sølv og bronze.

The World’s 50 Best er en international liste over de bedste restauranter i verden
The World’s 50 Best er er liste der udkommer hvert år. Den startede i 2002 i England. Den kårer hvert år, det eksperterne synes er verdens 50 bedste restauranter.
Systemet har inddelt verden i 27 regioner. Der er 1080 eksperter der hver har 10 stemmer. Ingen må stemme på en restaurant som de selv har tilknytning til.
Danmark har 3 restauranter på listen nu.
I bogen medvirker 2 af dem.
Worlds Best har desuden flere underkategorier. Bl.a. Latin America’s 50 Best Restaurants.
I bogen medvirker 1 kok, kåret som ”Best female chef” I Latin America.

Det Danske Gastronomiske Akademi uddeler årligt et dansk hædersdiplom
Det Danske Gastronomiske Akademi er en uafhængig og privat forening af personer, som arbejder for at fremme mad- og måltidskulturen i Danmark.
Akademiet blev startet i 1964 og uddeler hvert år et antal hædersdiplomer til danske kokke. Det er en stor ære at modtage deres diplom.
I bogen medvirker 10 kokke der har modtaget Akademiets Hædersdiplom

Kokkenes kok er en dansk hæderspris der uddeles en gang om året
Fonden Dansk Gastronomi blev startet i 2002 og det er dem der står for uddelingen. Fonden består både af kokke og nogle af de største brancheorganisationer i Danmark.
I bogen medvirker 8 kokke der er blevet tildelt titlen kokkenes kok samt 2 kokke der sidder i fondens bestyrelse.

Masterchef er et tv-program som også kommer i en dansk version.
Masterchef er taget med, fordi det er vigtigt at vide hvordan stjernekokke også kan bruge deres viden, ud over selv at stå ved partiet og køre service. En kok kan ikke blive dommer i Mastechef uden at have en baggrund der kvalificerer i mindst en af de andre kategorier.
I bogen medvirker 3 kokke der har været dommere/værter i masterchef.