Hertil sprøde salater og kål i vinaigrette

Svinekæber i æblemost & langtidsstegte gulerødder med friskostcreme

Serveringer: 4

Ingredienser

Svinekæber i æblemost

Langtidsstegte gulerødder med timian

Friskostcreme

Vinaigrette

Instruktioner

Svinekæber i æblemost

  1. Befri svinekæberne for eventuelle sener og dup dem tørre med køkkenrulle.

  2. Brun dem godt af i en tykbundet gryde i olien. Krydr med salt og peber.

  3. Når kæberne er brunet af og krydret, hældes æblemosten på. Stil gryden i en forvarmet ovn ved 140° med låget på.

  4. Kæberne skal have ca. 1 – 1 1⁄2 time i ovnen eller indtil de er helt møre. (Se tip ved. tidsforbrug)

  5. Åbn ovnen ca. engang hvert kvarter og øs æblemost over kæberne.

  6. Når kæberne er møre tages de op af saucen og pakkes i stanniol så de holder varmen.

  7. Kog væsken fra gryden ned til der ca. er 3 dl tilbage. Blend herefter smør i saucen indtil den smager skønt og har fået en god konsistens. Tilsæt 1 stor spsk grov sennep.

  8. Kom kæberne tilbage i den færdige sauce, pynt med krydderurter og server.

Langtidsstegte gulerødder med timian

  1. Skær top og bund af gulerødderne og læg dem på en pande med smør og citrontimian.

  2. Steg dem ved svag til middelvarme i ca. 1 time, mens man en gang imellem lige vender dem. Lige før servering krydres gulerødderne godt med salt og peber og masser af friskhakkede citrontimian blade.

Friskostcreme

  1. Det hele røres sammen i en skål og smages til med salt og peber.

  2. Cremen spredes ud på en tallerken eller på et fad og de langtidsstegte gulerødder anrettes ovenpå.

Sprøde salater og kål i vinaigrette

  1. Dette er egentlig bare en god salat.
    Du kan bruge lige de salater og kåltyper som du godt kan lide. Her er nogle forslag til hvilke typer der kan bruges.
    Grønkål, Spidskål, Palmekål, Blomkål, Julesalat/Endivie, Hjertesalat, Romainesalat, Hovedsalat.
    Ens for dem alle er, at de skæres eller brækkes ud i mundrette stykker, og marineres i vinaigretten ca. 10 minutter inden servering.
    Pynt gerne din salat med friske krydderurter.

Vinaigrette

  1. Det hele piskes sammen med et piskeris. Lad vinaigretten trække en halv times tid, og smag den så til igen hvis det er nødvendigt. Du skal sigte efter en god balance mellem det sure og det søde.

Tip

Denne opskrift tager mere end to lektioner at tilberede og spise. Som alternativ kan retten laves med overlår fra kylling, der bliver mørt på 30-40 minutter.

Lille ret til 8 personer på skolen eller hovedret til 4 personer hjemme