Opskrift til 1 tærte

Beskrivelse

(25cm i diameter / 5 cm. Høj) = 12 stk

Ingredienser

Tærtebund

Citroncreme

Marengs

Instruktioner

Tærtebund

  1. Ælt mel og smør der er skåret i små tern sammen på røremaskine. Tilsæt vand så dejen samles.

  2. Rul dejen tyndt ud og læg den i en tærteform, godt op ad siderne. 

  3. Prik dejen og bag den ved 200° indtil den er sprød og gylden ca. 30 min.

Citroncreme

  1. Rør alle ingredienserne sammen og varm/kog det op imens du hele tiden rører i det, indtil cremen tykner.

  2. Hæld cremen direkte i den bagte tærtebund.

  3. Lad herefter tærten køle af så cremen stivner.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret og pisk indtil sukkeret er opløst.

  2. Pynt citroncremen med hele marengsmassen, hvis du har en sprøjtepose, så brug den her.

  3. Bag indtil marengsen er gylden. -Ca. 10 minutter

  4. Lad tærten køle igen til sidst, hvis der er tid.

Tip

Her er opskriften på hele køkkenets yndlingskage. Nem, hurtig og billig at lave.

Tip om deling af æg:

Hvis æggehviderne skal kunne piskes stive må der slet ikke være noget blomme i. Så pas på! Brug for en sikkerheds skyld 3 små skåle.

  • 1 som du slår ægget ud henover og lader hviden glide i.
  • 1 til blommene.
  • 1 som du samler hviderne i.

Hvis så et enkelt æg går i stykker, så ødelægger det ikke alle hviderne.