Citron marengstærte
Beskrivelse
Ingredienser
Tærtebund
Citroncreme
Marengs
Instruktioner
Tærtebund
-
Ælt mel og smør der er skåret i små tern sammen på røremaskine. Tilsæt vand så dejen samles.
-
Rul dejen tyndt ud og læg den i en tærteform, godt op ad siderne.
-
Prik dejen og bag den ved 200° indtil den er sprød og gylden ca. 30 min.
Citroncreme
-
Rør alle ingredienserne sammen og varm/kog det op imens du hele tiden rører i det, indtil cremen tykner.
-
Hæld cremen direkte i den bagte tærtebund.
-
Lad herefter tærten køle af så cremen stivner.
Marengs
-
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret og pisk indtil sukkeret er opløst.
-
Pynt citroncremen med hele marengsmassen, hvis du har en sprøjtepose, så brug den her.
-
Bag indtil marengsen er gylden. -Ca. 10 minutter
-
Lad tærten køle igen til sidst, hvis der er tid.
Tip
Her er opskriften på hele køkkenets yndlingskage. Nem, hurtig og billig at lave.
Tip om deling af æg:
Hvis æggehviderne skal kunne piskes stive må der slet ikke være noget blomme i. Så pas på! Brug for en sikkerheds skyld 3 små skåle.
- 1 som du slår ægget ud henover og lader hviden glide i.
- 1 til blommene.
- 1 som du samler hviderne i.
Hvis så et enkelt æg går i stykker, så ødelægger det ikke alle hviderne.