Opskrift til 1 tærte Se opskriften Udskriv opskrift Udskriv opskrift Citron marengstærte Kok: Mette Gassner og Rainer Gassner Beskrivelse (25cm i diameter / 5 cm. Høj) = 12 stk Ingredienser Portioner Tærtebund 225 gram mel 150 gram smør 3 spsk vand Citroncreme 3 dl vand 200 gram sukker 3 spsk mel 20 gram smør 1 dl citronsaft 2 citroner (fintrevet skal) 5 æggeblommer Marengs 5 æggehvider 125 gram sukker Instruktioner Tærtebund Ælt mel og smør der er skåret i små tern sammen på røremaskine. Tilsæt vand så dejen samles. Rul dejen tyndt ud og læg den i en tærteform, godt op ad siderne. Prik dejen og bag den ved 200° indtil den er sprød og gylden ca. 30 min. Citroncreme Rør alle ingredienserne sammen og varm/kog det op imens du hele tiden rører i det, indtil cremen tykner. Hæld cremen direkte i den bagte tærtebund. Lad herefter tærten køle af så cremen stivner. Marengs Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret og pisk indtil sukkeret er opløst. Pynt citroncremen med hele marengsmassen, hvis du har en sprøjtepose, så brug den her. Bag indtil marengsen er gylden. -Ca. 10 minutter Lad tærten køle igen til sidst, hvis der er tid. Tip Her er opskriften på hele køkkenets yndlingskage. Nem, hurtig og billig at lave. Tip om deling af æg: Hvis æggehviderne skal kunne piskes stive må der slet ikke være noget blomme i. Så pas på! Brug for en sikkerheds skyld 3 små skåle. 1 som du slår ægget ud henover og lader hviden glide i. 1 til blommene. 1 som du samler hviderne i. Hvis så et enkelt æg går i stykker, så ødelægger det ikke alle hviderne. Jordbær med vandbakkelser og råcreme Næste Share
Citron marengstærte
Citron marengstærte
Beskrivelse
Ingredienser
Tærtebund
Citroncreme
Marengs
Instruktioner
Tærtebund
Ælt mel og smør der er skåret i små tern sammen på røremaskine. Tilsæt vand så dejen samles.
Rul dejen tyndt ud og læg den i en tærteform, godt op ad siderne.
Prik dejen og bag den ved 200° indtil den er sprød og gylden ca. 30 min.
Citroncreme
Rør alle ingredienserne sammen og varm/kog det op imens du hele tiden rører i det, indtil cremen tykner.
Hæld cremen direkte i den bagte tærtebund.
Lad herefter tærten køle af så cremen stivner.
Marengs
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret og pisk indtil sukkeret er opløst.
Pynt citroncremen med hele marengsmassen, hvis du har en sprøjtepose, så brug den her.
Bag indtil marengsen er gylden. -Ca. 10 minutter
Lad tærten køle igen til sidst, hvis der er tid.
Tip
Her er opskriften på hele køkkenets yndlingskage. Nem, hurtig og billig at lave.
Tip om deling af æg:
Hvis æggehviderne skal kunne piskes stive må der slet ikke være noget blomme i. Så pas på! Brug for en sikkerheds skyld 3 små skåle.
Hvis så et enkelt æg går i stykker, så ødelægger det ikke alle hviderne.