Forårsruller med ”Thai-Ketchup”
Ingredienser
Thai ketchup
Instruktioner
-
Sæt nudlerne i blød i koldt vand.
-
Tag forårsrulledejen ud af fryseren og tø den op.
-
Rens porrerne (se tip) og skær dem i centimetertykke skiver eller pil løgene og skær i både.
-
Pil og skyl grønkålen.
-
Skræl gulerødder og kartoffel og riv dem groft.
-
Snit hvidkålen fint.
-
Pil, mas og hak hvidløgene groft.
-
Varm neutral olie i en gryde, brun hvidløget ved medium varme.
-
Tilsæt nu grønsagerne og vend dem rundt i 5-8 minutter ved høj varme. Steg så grønsagerne er møre, men stadig har bid i sig.
-
Tilsæt fiskesauce og soyabønnesauce og smag til med salt og peber.
-
Sluk for varmen og rør æggene i.
-
Si vandet fra nudlerne og bland også dem i fyldet.
-
Læg en plade foråsrulledej foran dig, placer et par gode spiseskefulde af fyldet på papiret og fold til en forårsrulle. (Se Tip).
-
Lav alle forårsrullerne inden du steger.
Steg forårsrullerne gyldne og sprøde i neutral olie. Brug gerne en frituregryde, ellers pas meget på, varm olie er farligt!
Serveres med soja til at dyppe i og/eller thai ketchup.
Thai ketchup
-
Skær først tomat, løg, hvidløg og chili groft.
-
Blend det derefter sammen med eddike og kartoffelmel og kom det i en gryde. Opløs sukker i massen ved medium varme.
-
Smag det til med salt, friskkværnet peber og hakket koriander.
Tip
Hvis du ikke har prøvet at lave forårsruller før, kan det anbefales at du lige går på nettet/youtube og ser hvordan det gøres.
Om at rense porre:
Skær den øverste mørkegrønne del fra, men gem den og brug den til noget andet.
Flæk porren der hvor den er lysegrøn og rens med vand ind mellem bladene - så alt jord kommer ud inden du snitter.