En hyldest til den kendte bagekartoffel med smørsauteret porre af Daniel McBurnie

En hyldest til den kendte bagekartoffel med smørsauteret porre

Prep Time 10 mins Cook Time 5 mins Total Time 15 min.
Serveringer: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bag kartoflerne til de er helt møre ved 200°, beregn 40-70 minutter.

  2. I mellemtiden renses porrerne (se tip) og derefter snittes de i tynde ringe.

  3. Kom dem i en gryde med 50 gr smør og kog dem møre. (ca. 5 minutter).

  4. Stil dem til side.

  5. Når kartoflerne er bagt møre, skærer du forsigtigt et låg af, uden at ødelægge skallen.

  6. Tag så med en ske kartoffelfyldet ud af skrællerne, og op i en gryde.

  7. Gem kartoffelskrællen/skallen til anretningen senere.

  8. Tilsæt resten af smørret til kartoflerne og mos med bagsiden af en gaffel forsigtigt kartoflerne i grove stykker. Smag kartoflerne til med salt, peber og porreblandingen.

  9. Imens alt er varmt, kommer du kartoffelblandingen tilbage i kartoffelskallen.

  10. Del æggene i blommer og hvider og læg forsigtigt en æggeblomme på toppen af din anretning.

    Pynt af med karse og brøndkarse.

Tip

Der findes mange sorter af bagekartofler

Brug gerne King Edward, hvis de kan skaffes.

Som du kan se på bagetiden i opskriften, kan den variere meget.

Kartoflerne skal være helt møre inden du tager dem ud af ovnen.

Om at rense porre:

Skær den øverste mørkegrønne del fra, men gem den og brug den til noget andet.

Flæk porren der hvor den er lysegrøn og rens med vand ind mellem bladene - så alt jord kommer ud inden du snitter.