Kartoffelporresuppe (med porre og bacon)

Serveringer: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skræl kartofler og skær dem i fine tern.

  2. Rens porren (se tip) og skær den i små fine strimler/skiver.

  3. Halvdelen af bacon skæres i grove tern, Den anden halvdel i fine tern.

  4. Steg de fine tern sprøde på en pande og stil til side til servering.

  5. Pil og hak løget fint.

  6. Sauter kartofler, porre, de grove bacon tern og løg i rapsolie i en gryde, til det er gyldent. Hæld derefter hvidvin over og reducer det til 1/3 (at reducere betyder at koge ind).

  7. Tilsæt hønsefond og kog i 5 minutter. Tilsæt mælken og kog til det er mørt. Rør imens.

    Blend massen i en blender til det bliver purésuppe og smag til med salt og peber.

  8. Hak purløg.

  9. Server med purløg og sprødstegt bacon. Og eventuelt et godt stykke brød.

Tip

Om at rense porre:

Skær den øverste mørkegrønne del fra, men gem den og brug den til noget andet.

Flæk porren der hvor den er lysegrøn og rens med vand ind mellem bladene - så alt jord kommer ud inden du snitter.

Om vin:

Alkoholen fordamper når suppen simrer - så der er IKKE alkohol i suppen, men smagen fra vinen er tilbage.