Avocadoæggekage med spinat og persille
Ingredienser
Instruktioner
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Halver avocadoerne, fjern stenene og befri kødet fra skallerne ved hjælp af en ske uden at ødelægge dem.
-
Drys saltkrystaller ud på bunden af en lille stegepande, gerne slip-let. (Se evt. TIP).
-
Tænd for blusset. Drys 4 af de 6 halve avocadoer med karry og tryk dem ned i saltkrystallerne.
-
Steg dem gyldne på skærefladen.
-
Blend æg, skyr, limesaft og limeskal, de resterende 2 halve avocadoer og persillen så glat og ensartet grøn som muligt. Smag til med salt og peber.
-
Drys spinaten ud over avocadoerne på panden, inden du hælder æggemassen over avocadoer og spinat og sætter panden i ovnen 8-10 minutter.
-
Tjek om den er klar, ved at ”ryste” lidt i panden så du kan se om æggemassen er stivnet, ellers bag den lidt længere, til den er fast. PAS PÅ ikke at brænde fingrene på håndtaget.
-
Vend æggekagen ud på en tallerken og værsgo.
Tip
Hvis du ikke har en ny stegepande med god slip let belægning, så gør følgende:
Klip et stykke bagepapir ud, så det passer i bunden af panden.
Læg det på panden, drys saltkrystaller på og følg opskriften videre.