Grøntsags ”bearnaise” af Erwin Lauterbach

Om opskriften siger Erwin:

”Her er en opskrift som jeg mener vil kunne udfordre og glæde børn”

Grøntsags ”bearnaise”

Serveringer: 4

Ingredienser

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du skal bruge en mixer eller en stavblender.

  2. Skræl og skær grøntsagerne i mindre stykker.

  3. Kog i vand, så det lige dækker. Tilsæt en anelse salt og kog til grøntsagerne er helt møre.

  4. Sigt grøntsagsvandet fra, men gem det.

  5. De varme grøntsager, det kolde smør og estragon blendes til en lidt tyk puré – juster med grøntsagsvandet til en tyk flydende ”bearnaise-konsistens”.

  6. Smag til med sherryvinaigre, (Start med ¼ dl) salt og peber.

Tip

Sherryeddike – Vinaigre Jerez – er ikke særlig dyr og giver den bedste ”bearnaisesmag” – men andre vinaigre kan bruges.

Eddike kan variere i styrke/syre så vær både grundig og forsigtig med tilsmagning.

Du kan variere med alle de grøntsager som er i sæson og “bearnaisen” kan også sagtens laves af skrællede grøntsagsrester

Du kan bruge ”bearnaisen” som sovs til de fleste andre råvarer — pomfritter/ovnfritter som på billedet, rent grønt med f.eks. kogt blomkål, fisk, kød, fjerkræ.