Om opskriften siger Erwin:
”Her er en opskrift som jeg mener vil kunne udfordre og glæde børn”
Grøntsags ”bearnaise”
Ingredienser
Ingredienser
Instruktioner
-
Du skal bruge en mixer eller en stavblender.
-
Skræl og skær grøntsagerne i mindre stykker.
-
Kog i vand, så det lige dækker. Tilsæt en anelse salt og kog til grøntsagerne er helt møre.
-
Sigt grøntsagsvandet fra, men gem det.
-
De varme grøntsager, det kolde smør og estragon blendes til en lidt tyk puré – juster med grøntsagsvandet til en tyk flydende ”bearnaise-konsistens”.
-
Smag til med sherryvinaigre, (Start med ¼ dl) salt og peber.
Tip
Sherryeddike – Vinaigre Jerez – er ikke særlig dyr og giver den bedste ”bearnaisesmag” – men andre vinaigre kan bruges.
Eddike kan variere i styrke/syre så vær både grundig og forsigtig med tilsmagning.
Du kan variere med alle de grøntsager som er i sæson og “bearnaisen” kan også sagtens laves af skrællede grøntsagsrester
Du kan bruge ”bearnaisen” som sovs til de fleste andre råvarer — pomfritter/ovnfritter som på billedet, rent grønt med f.eks. kogt blomkål, fisk, kød, fjerkræ.