Kartoffelporresuppe (med porre og bacon)
Ingredienser
Instruktioner
-
Skræl kartofler og skær dem i fine tern.
-
Rens porren (se tip) og skær den i små fine strimler/skiver.
-
Halvdelen af bacon skæres i grove tern, Den anden halvdel i fine tern.
-
Steg de fine tern sprøde på en pande og stil til side til servering.
-
Pil og hak løget fint.
-
Sauter kartofler, porre, de grove bacon tern og løg i rapsolie i en gryde, til det er gyldent. Hæld derefter hvidvin over og reducer det til 1/3 (at reducere betyder at koge ind).
-
Tilsæt hønsefond og kog i 5 minutter. Tilsæt mælken og kog til det er mørt. Rør imens.
Blend massen i en blender til det bliver purésuppe og smag til med salt og peber.
-
Hak purløg.
-
Server med purløg og sprødstegt bacon. Og eventuelt et godt stykke brød.
Tip
Om at rense porre:
Skær den øverste mørkegrønne del fra, men gem den og brug den til noget andet.
Flæk porren der hvor den er lysegrøn og rens med vand ind mellem bladene - så alt jord kommer ud inden du snitter.
Om vin:
Alkoholen fordamper når suppen simrer - så der er IKKE alkohol i suppen, men smagen fra vinen er tilbage.