Mandelkage med kandiseret orange og pisket bergamottecreme

Serveringer: 4

Ingredienser

Kandiserede appelsinskiver

Mandelkager

Bergamotte creme

Instruktioner

Kandiserede appelsinskiver

  1. Kog 100 gr (1 dl) vand og sukker op og lad det koge i 10 min.

  2. Tag det af blusset.

  3. Vask appelsinen og skær den i tynde skiver (2 mm.)

  4. Bring de 200 gr (2 dl) vand i kog og lad appelsinskiverne simre i vandet i 5 min.

  5. Hæld vandet fra appelsinskiverne og kom dem derefter over i sukkerlagen.

  6. Lad appelsinskiverne simre i sukkerlagen i 30 min.

Mandelkager

  1. Rør mandelmel, sukker og æggehvide sammen i en gryde.

  2. Lad massen blive lun så sukkeret samler massen (skal blot blive håndlunt).

  3. Rør honning og kartoffelmel sammen til en helt glat masse og rør den derefter i den lune mandelmelmasse.

  4. Kog smørret op og rør det i massen lidt ad gangen.
    Vask citronen og riv skallen af den 1⁄2 citron i massen.

  5. Kom massen i en sprøjtepose.

  6. Smør 4 små forme på ca. 8x3 cm.

  7. Sprøjt massen op i formene. (Læg evt. en kandiseret appelsinskive på toppen).

  8. Bag dem ved 170° i 16-18 min. Afkøl kagerne let.

Bergamotte creme

  1. Pisk cremefraichen med flormelis.
    Smag til med bergamottesaft eller bergamotteolie. Vend den fintrevevne bergamotteskal i.

  2. Pensl kagen med lidt af appelsinsukkerlagen, lige inden den serveres.

  3. Anret kagen med et par skiver af de kandiserede appelsiner og en kugle af den piskede creme.

Tip

Opskriften har fokus på forskellige citrusfrugters aroma. Der bruges både citron, appelsin og bergamotte, og det er sjovt at lære hvor forskelligt de smager selvom de er i ”familie”.

Om bergamotte:

Bergamotte er en relativ ukendt citrusfrugt i Danmark. Dens aroma kender du måske fra Earl Grey te, eller Althea-bolsjer.