Pandekager med verdens hurtigste bær sorbet

Serveringer: 4

Ingredienser

Pandekager

Bær-sorbet

Instruktioner

Pandekager

  1. Mel, æg, vanilje, sukker og citronskal piskes sammen til en glat masse.

  2. Dernæst piskes smeltet smør og mælken i lidt ad gangen.

  3. Bag pandekagerne på en pande ved middel varme, på begge sider til de er gyldne.

  4. Husk 1. pandekage er altid en smager, da den ikke bliver lige så smuk som de næste!

Bær-sorbet

  1. Bærrene kommes i blenderen og sukker kommes på, den opmærksomme har set at der står 125-175 g sukker, start med 125g og smag på din sorbet, det afhænger af hvor søde dine bær er, hvor meget der skal i.

  2. Hvis din sorbet skal være ekstra lækker, så kan du rive lidt citronskal med og komme lidt ægte vanilje ved inden du blender.

  3. Rør honning og kartoffelmel sammen til en helt glat masse og rør den derefter i den lune mandelmelmasse.

  4. Kog smørret op og rør det i massen lidt ad gangen.
    Vask citronen og riv skallen af den 1⁄2 citron i massen.

  5. Kom massen i en sprøjtepose.

  6. Smør 4 små forme på ca. 8x3 cm.

  7. Sprøjt massen op i formene. (Læg evt. en kandiseret appelsinskive på toppen).

  8. Bag dem ved 170° i 16-18 min. Afkøl kagerne let.

Tip

Høst/pluk gerne dine yndlingsbær i sæsonen.
Du løsfryser dem og pakker dem i poser af 300 gram.