Marokkansk-inspireret couscous med kylling oggrøntsager

Serveringer: 4

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kom lidt salt, peber og Ras El Hanout blandingen på kyllingen og kom den i en frysepose med 2 spsk olivenolie og mariner den mens resten gøres klar.

    Tænd ovnen på 200°.

  1. Find en skål eller plastikbøtte med låg frem og bland couscous, 1 tsk salt og 3 spsk olivenolie sammen. Hak abrikoserne i tern og bland dem i sammen med kanelstangen. Kog vand i elkogeren og hæld forsigtigt vandet over couscoussen til det lige dækker og sæt låg på. 

  2. Efter 5 minutter tages låget af og der røres rundt med en ske - tjek at couscoussen er tilberedt eller tilsæt lidt mere kogende vand.

  1. Skræl gulerødderne og vask peberfrugten, pil løget og skær alle tre grøntsager i mundrette stykker og bland med 3 spsk olivenolie og salt og peber og læg i et ildfast fad. Læg den marinerede kylling ovenpå og sæt i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter.

  1. Riv den yderste gule skal af citronen. Pres herefter saften af citronen (Pas på der ikke kommer kerner med)

  2. Skyl, tør og hak persille og mynte (halvdelen gemmes til pynt). Hak de ristede mandler

  3. Kyllingen tages forsigtigt ud af ovnen og tjekkes om den ergennemtilberedt (se tip). Ellers steges den 5-10 minutter længere.

    Når den er klar, blandes de bagte grøntsager op i couscoussalaten sammen med halvdelen af den hakkede persille og mynte, samt citronskal og citronsaft og vendes rundt.

  4. Couscoussalaten, med de bagte grøntsager, anrettes på et fad og kyllingen lægges på toppen. Der anrettes med den sidste hakkede persille og mynte samt hakkede mandler.

Tip

Er kyllingen færdig? 

Tag fadet ud af ovnen.
Stik en lille kniv eller en kødnål ind i kyllingen på det tykkeste sted.
Hvis saften der kommer ud er gennemsigtig er den færdig.
Hvis saften er lyserød skal kyllingen stege lidt længere.