Ovnbagt knoldselleri med rosmarin og ristedevalnødder
Ingredienser
Instruktioner
Stegt selleriknold
-
Skær lidt af bunden af sellerierne så de kan stå stabilt og skrub dem derefter med en stiv børste indtil de er så rene så du kan bevare skrællen på.
-
Skræl rødløg og skær dem i både.
-
Pil hvidløg og skær dem i skiver.
-
Skær den tynde gule skal af citronerne og skær dem i tynde strimler.
-
Pres derefter saften af citronerne op i en skål.
-
Rist peberkornene og knus dem i lidt salt i en morter eller med siden af en stor kniv.
-
Pil bladene af rosmarinkvistene.
-
Skyl, tør og pil persillen. Gem på køl til anretningen.
-
Sæt en gryde (med tilhørende tætsluttende låg) over varmen.
-
Hæld valnøddeolie i og steg sellerierne i gryden i 4 – 5 minutter.
-
Tilsæt hvidløg, rødløg og rosmarin.
-
Smag til med salt og knuste peberkorn.
-
Når det hele steger godt, tilsættes citronskal og citronsaft.
-
Læg låget på og sæt gryden i en forvarmet ovn ved 200°.
-
Bag sellerierne ca. 1 time til de er helt møre.
-
Valnødderne ristes med i de sidste 5 min i ovnen.
-
Når sellerien er mør tages den op af gryden og skæres i kvarte og serveres med ristede valnødder.
-
Smag stegesaften der er i gryden til med citronsaft og lidt ekstra valnøddeolie.
-
Den serveres til sammen med frisk bredbladet persille.
Tip
Denne ret tager udgangspunkt i en af de helt klassiske grønsagsretter i det franske bistrokøkken, nemlig ’Céleri-Rémoulade’.
Det er såmænd bare rå selleri vendt med en skarp mayonnaise.
Det smager forrygende.
Her fungerer groft revet selleriknold som garniture til en helstegt selleri.