Ovnbagt knoldselleri med rosmarin og ristede valnødder af Jan Hurtigkarl

Ovnbagt knoldselleri med rosmarin og ristedevalnødder

Serveringer: 4

Ingredienser

Instruktioner

Stegt selleriknold

  1. Skær lidt af bunden af sellerierne så de kan stå stabilt og skrub dem derefter med en stiv børste indtil de er så rene så du kan bevare skrællen på.

  2. Skræl rødløg og skær dem i både.

  3. Pil hvidløg og skær dem i skiver.

  4. Skær den tynde gule skal af citronerne og skær dem i tynde strimler.

  5. Pres derefter saften af citronerne op i en skål.

  6. Rist peberkornene og knus dem i lidt salt i en morter eller med siden af en stor kniv.

  7. Pil bladene af rosmarinkvistene.

  8. Skyl, tør og pil persillen. Gem på køl til anretningen.

  9. Sæt en gryde (med tilhørende tætsluttende låg) over varmen.

  10. Hæld valnøddeolie i og steg sellerierne i gryden i 4 – 5 minutter.

  11. Tilsæt hvidløg, rødløg og rosmarin.

  12. Smag til med salt og knuste peberkorn.

  13. Når det hele steger godt, tilsættes citronskal og citronsaft.

  14. Læg låget på og sæt gryden i en forvarmet ovn ved 200°.

  15. Bag sellerierne ca. 1 time til de er helt møre.

  16. Valnødderne ristes med i de sidste 5 min i ovnen.

  17. Når sellerien er mør tages den op af gryden og skæres i kvarte og serveres med ristede valnødder.

  18. Smag stegesaften der er i gryden til med citronsaft og lidt ekstra valnøddeolie.

  19. Den serveres til sammen med frisk bredbladet persille.

Tip

Denne ret tager udgangspunkt i en af de helt klassiske grønsagsretter i det franske bistrokøkken, nemlig ’Céleri-Rémoulade’.

Det er såmænd bare rå selleri vendt med en skarp mayonnaise.

Det smager forrygende.

Her fungerer groft revet selleriknold som garniture til en helstegt selleri.