Pasta med pesto af Jonathan Berntsen

Serveringer: 4

Ingredienser

Pastadej

Pesto

Servering

Instruktioner

Gul karrypaste

  1. Rist korianderfrø, spidskommen og de hvide peberkorn i ca. 1 minut på en tør pande ved svag varme til de begynder at dufte.

  2. Kom de let ristede krydderier i en morter og knus dem groft. Skær citrongræs i mindre stykker, riv hvidløg, ingefær og gurkemeje, hak skalotteløg.

  3. Kom rapsolie i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, limeblade og citrongræs og varm det igennem ved medium varme i ca. 6-7 min til det hele er mørt.

    Rør rundt en gang imellem, det må ikke tage farve.
  4. Kom nu alle ingredienserne på nær limesaft i en blender og blend det hele i 2 minutter.

  5. Mas karrypasten igennem en sigte og smag den til med frisk limesaft.

Blomkål i karry

  1. Skær stokken af blomkålshovedet og gem de inderste blade.

  2. Del blomkålen i ca. 20 buketter. Skyl dem grundigt i koldt vand.

    Skyl også bladene.

  3. Dryp blomkålsbuketterne af for vand, lad dem gerne ligge på et viskestykke til de er tørre.

  4. Vend blomkålsbuketterne med smør, karrypaste og lidt salt.

  5. Buketterne stilles pænt med stokken op ad, i en støbejernspande.

    Kom panden i ovnen på 300° i ca. 5 minutter eller til buketterne er al dente.

  6. Kom en stor spsk græsk yoghurt på hver tallerken. Anret blomkålene herpå. Fordel frisk presset limesaft, limeskal og ristede hakkede cashewnødder og pynt med blomkålsbladene.

Tip

Dette er en ret vi selv ofte spiser til personalemad på The Samuel.