Blomkål i hjemmelavet gul karry
Ingredienser
Gul karrypaste
Blomkål i karry
Instruktioner
Gul karrypaste
-
Rist korianderfrø, spidskommen og de hvide peberkorn i ca. 1 minut på en tør pande ved svag varme til de begynder at dufte.
-
Kom de let ristede krydderier i en morter og knus dem groft. Skær citrongræs i mindre stykker, riv hvidløg, ingefær og gurkemeje, hak skalotteløg.
-
Kom rapsolie i en gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær, limeblade og citrongræs og varm det igennem ved medium varme i ca. 6-7 min til det hele er mørt.
Rør rundt en gang imellem, det må ikke tage farve. -
Kom nu alle ingredienserne på nær limesaft i en blender og blend det hele i 2 minutter.
-
Mas karrypasten igennem en sigte og smag den til med frisk limesaft.
Blomkål i karry
-
Skær stokken af blomkålshovedet og gem de inderste blade.
-
Del blomkålen i ca. 20 buketter. Skyl dem grundigt i koldt vand.
Skyl også bladene.
-
Dryp blomkålsbuketterne af for vand, lad dem gerne ligge på et viskestykke til de er tørre.
-
Vend blomkålsbuketterne med smør, karrypaste og lidt salt.
-
Buketterne stilles pænt med stokken op ad, i en støbejernspande.
Kom panden i ovnen på 300° i ca. 5 minutter eller til buketterne er al dente.
-
Kom en stor spsk græsk yoghurt på hver tallerken. Anret blomkålene herpå. Fordel frisk presset limesaft, limeskal og ristede hakkede cashewnødder og pynt med blomkålsbladene.