Grønne asparges i mandelsovs af Søren Gericke

Grønne asparges i mandelsovs

Serveringer: 4

Ingredienser

Instruktioner

Asparges

  1. Gør asparges i stand og knæk enderne af (se tip).

  2. Læg dem i et dybt fad.

  3. Kog vandet op og tilsæt salt.

  4. Hæld det kogende saltvand over aspargesene.

  5. Lad dem trække 10 minutter og hæld vandet fra og tør dem.

  6. Læg dem på et serveringsfad.

Mandelsovs

  1. Hak mandlerne og brun dem let i smørret.

  2. Hæld mælk og fløde på og lad det varme/koge godt igennem.

  3. Kom halvdelen i en blender og blend.

  4. Vend derefter det blendede op i gryden igen og smag til med citronsaft, salt og peber.

    Citronsaften får sovsen til at tykne
  5. Hæld den varme sovs over aspargesene og server med det samme.

Tip

Asparges skal ikke være bløde, så er de blevet for gamle.

De skal være sprøde, så enden kan knækkes af.

Fordelen ved at knække i stedet for at skære er at den så knækker præcis der hvor den sprøde asparges bliver til en fiberholdig / uspiselig ende.