Jordbær med vandbakkelser og råcreme
Ingredienser
Marinerede jordbær
Sprød top til vandbakkelserne
Vandbakkelser
Råcreme
Instruktioner
Marinerede jordbær
-
Skær jordbær i halve og vend sammen med sukker og hyldeblomster.
Sprød top til vandbakkelserne
-
Det hele røres sammen og sættes på køl.
Rulles i 2-3mm tykkelse og stikkes ud med en 4 cm udstikker.
Vandbakkelser
-
Start med at veje det hele af.
-
Vand, mælk, smør, salt og sukker koges op og melet piskes i.
-
Varm/bag dejen godt igennem ved svag varme mens der hele tiden piskes (2-3 minutter).
-
Lad gerne massen køle lidt i gryden 10-15 minutter.
-
Vend ægget i og bland massen forsigtigt.
-
Kom massen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.
-
Sprøjt små “boller” op på en bageplade med bagepapir (ca. 6 cm i diameter).
-
De udstukne dejlåg kommes på toppen af “bollerne”.
-
Vandbakkelserne sættes i en forvarmet ovn på 185° i 25-30 min.
OBS! Du må IKKE åbne ovnen undervejs, så falder vandbakkelserne sammen.
Råcreme
-
Pisk æg flormelis og vanilje sammen til hvid og luftig creme og vend derefter sammen med flødeskum.
Saml kagerne og server
-
Skær vandbakkelser over på midten og fyld dem med råcreme i toppen.
-
Fyld bunden med de marinerede jordbær.
Saml den igen. - Og god fornøjelse.
Tip
Sæsonen for hyldeblomster er kort, men de giver en fantastisk aroma.
Pluk evt. skærmene i sæsonen, klip blomsterne af og gem dem på frost.
Alternativt kan bærrene marineres i koncentreret hyldeblomstsaft, men det giver ikke samme intense smag.